Grand Café De Nachtwacht

Bemin de gerenoveerde nachtwacht

Leiden is de geboortestad van Rembrandt van Rijn, maar welke plekken in de stad herinneren eigenlijk aan dit historische feit? Aan de Nieuwe Beestenmarkt zit je in ieder geval goed met het Rembrandt Hotel en het onlangs compleet gerenoveerde Grand Café De Nachtwacht. Twee schilderachtige locaties waar je kunt happen, stappen, knabbelen, borrelen, babbelen én natuurlijk overnachten.

Ontbijt en fingerfoods voor ieder
Een voorrecht van een verblijf in het Rembrandt Hotel is dat je mag aanschuiven tijdens het overheerlijke ontbijtbuffet. Geheel verzorgd met verse broodjes, beleg, sapjes, koffie, thee en nog veel meer. Beter kun je de dag niet beginnen. En weet je wat zo mooi is? Je hoeft helemaal niet te blijven slapen om van het ontbijt te mogen meegenieten. Je kunt ook gewoon los een plekje bij het buffet reserveren. Het ontbijt start maandag tot en met zaterdag om 7.00 uur en op zondag om 8.00 uur. Tot wel 11.00 uur kun jij je buikje rond eten.

Ook Grand Café De Nachtwacht heeft heel wat te bieden aan Leidenaren die liever gewoon in hun eigen bedje slapen. Stap bijvoorbeeld eens binnen tijdens de lunch. Er staan diverse (Warme en Koude) fingerfoods-hapjes op de menukaart. Gevarieerd eten in een heerlijke ambiance, want na de opknapbeurt ziet alles er weer tiptop uit in het grand café.

Voetspoor van Rembrandt
Tot zover het happen. ’s Middags en ’s avonds kun je natuurlijk ook komen borrelen en babbelen. Bestel een lekker viertje, een goed glas wijn of een spannende cocktail in combinatie met bittergarnituur of een Hollands plateautje kaas en worst. Voor sportliefhebbers is het goed om te weten dat er in het grand café een televisie hangt, waar onder meer Fox Sports op is te zien. Samen met je vrienden genieten van sportieve hoogtepunten met een lekker drankje in de hand.

Of met zakenpartners, dat kan natuurlijk ook. Rembrandt Hotel en De Nachtwacht bieden namelijk diverse vergaderarrangementen. Je kunt een ruimte afhuren inclusief consumpties, met daarnaast de mogelijkheid om een borrel en lunch te reserveren. Komen de gasten van ver? Overnachten in het Rembrandt Hotel is uiteraard geen probleem. Doordat het hotel in de binnenstad is gelegen, kun je ter ontspanning bijvoorbeeld een mooie stadswandeling met ze maken: in het voetspoor van de jonge Rembrandt.

LOS magazine